SELAMAT DATANG

Tuesday, 14 August 2012

TIDAK SUKA ORANG SENT REQUEST APPS? BLOCK JE~


Assalamualaikum wbt

Kita kadang-kadang mesti rasa menyampahkan bila ada notification pasal orang lain hantar request pasal apa-apa apps kan di ‘mukabuku’? Hendak marah mereka pun tidak boleh. Dah permainan yang mereka main itu minta diowang hantar invite friend. Kitalah yang jadi mangsa keadaan. Huhu.. (T-T) Macam inilah.  Tidak guna nak marah-marah. Kalau tidak suka, kita block je la apps berkenaan. Tidak tahu caranya? Tidak susah pun. Mari saya ajarkan bagaimana caranya. Hehe..

Langkah 1

Klik pada account dan pilih privacy setting.


Langkah 2

Pilih Blocked People & Apps dengan klik pada manage blocking.


Langkah 3

Nanti anda akan sampai pada page Choose your privacy setting. Rollkan ke bawah sekali dan anda akan lihat Block apps. Taiplah apps apa yang anda ingin sekat (mudahnya apps apa yang orang selalu request kat kita).




Ok, dah selesai sudah untuk sekat (block) mana-mana apps yang selalu mengganggu anda. tidak perlu marah-marah lagi bila klik notofication hanya game request je. Mudahkan? Semudah 1..2..3.. Hehe.. Kalau anda nak block orang lain pun, inilah caranya jika anda tidak tahu selama ini. :)

Wasalam~ (^_^)v


No comments:

Post a Comment

Sahabat Ku~

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...